'Anders werken', hoezo?

Omdat jij als zorprofessional, opleider, lijnmanager of andere betrokkene één van de belangrijkste schakels in de zorgketen bent! 

Of je nu nieuwe collega’s aantrekt of er eentje bent of verwelkomt, de vraag of je wil vernieuwen doet ertoe. Als jij vernieuwend denkt, zet je namelijk een essentiële eerste stap om de zorg te versterken. Alle zorg- en onderwijsbesturen stimuleren je daartoe en daarom is dit magazine er.

In het vorige magazine over Behoud kon je lezen dat 44% van de zorgverlaters vertrekt omdat zij minder zorgkwaliteit konden bieden dan ze tijdens de opleiding hadden verwacht. Ook las je dat ‘willen blijven’ al begint in de fase van werven en solliciteren.

Hoe kun je oplossingen vinden die de zorg langdurig prettiger maken voor patient én professional? Daar gaat de campagne Word VerN!EUWert over. Lees hoe de werkvloer vlogt en 10.000 euro kan winnen. Dat en alles over vernieuwen in de jeugdzorg, ouderenzorg, ziekenhuizen lees je hieronder en verder in dit magazine.

En, onthoud! Zonder ervaringen te delen kom je met innovatie niet ver. Mail en post deze link dus zoveel je kan en prikkel je netwerk vandaag nog.

Create4Care

Create4Care helpt praktijkproblemen van verpleegkundigen op te lossen door slimme technische innovaties. Hierbij draagt Create4Care bij aan veiligere patiëntenzorg en een verbetering van het arbeidsproces voor medewerkers. We spraken Onno Helder over innoveren met slagkracht.

Conforte Innovatielab

Het Conforte Innovatielab helpt de deelnemende organisaties in de ouderenzorg bij het identificeren van de grootste knelpunten, het vinden van de juiste innovaties en het testen en implementeren van die innovaties. Dit doen zij door de krachten te bundelen. Zo hoeft niet iedereen het wiel opnieuw uit te vinden. Innovatiemanager Timme Hovinga vertelt hier over hoe zij precies te werk gaan.

Garage 2020

Garage2020 ontwikkelt alternatieven voor de huidige jeugdhulp vanuit de belevingswereld van kinderen en jongeren. Hierdoor kunnen alle kinderen en jongeren profiteren van de aanwezige kansen in Nederland.

Het is hun ambitie om met deze alternatieven jeugdhulp overbodig te maken. Donna Stam legt uit hoe zij deze ambitie proberen waar te maken.

Doe mee met Word verN!EUWert